Bjørn og bridgen - artiklen har været bragt i BallerupBladet som optakt til Bridgen Dag 2016

”I stedet for at sidde og glo lige ud i luften, så er bridge jo en dejlig måde at holde sig i gang og komme ud blandt andre mennesker”

Bjørn Orlander ligner ikke en mand på over 80 år. Måske er en del af forklaringen, at han i mange år har været morgenbader. Klokken 6.30 hver morgen mødes de i East Killbride Badet, en flok morgenfriske mænd.

Bjørn mistede for to år siden sin kone efter meget kort tids sygdom. De mødtes som unge og var altså sammen i det meste af et langt liv.

Ganske kort tid efter Bjørns kones død fik han klar besked: ”Min datter sagde, at jeg ikke skulle sidde og glo ind i væggen!” og en af morgenbader-vennerne fulgte op: ”Han sagde Bjørn, du skal spille bridge. I forvejen blev der talt en del bridge til morgenbadningen, så det var ikke nyt for mig.”

”14 dage efter var jeg til min første kursusdag for begyndere i Ballerup Bridge Club. Det blev jeg meget glad for, nu har jeg gået der i to år, og jeg har ikke snydt en eneste onsdag!”

25 onsdagsaftener i vinterhalvåret og med lidt lektier fra gang til gang: ”Det er håbløst, hvis man ikke kan grundreglerne – nu er det terpet ind.”

”Og ørerne blafrer jo, det gælder om at lære noget!”

Bjørns ilddåb som bridgespiller var som afløser til den faste bridge på et plejehjem i Måløv: ”Jeg spillede med nogle søde ældre damer, som var meget bedre end mig. Men de tog det pænt.”

Siden da er det blevet til en del bridge, i bridgeklubber og på plejehjem, og nu går det fint: ”Man bliver klogere for hver gang, man spiller.”

”Det er sjovt at spille med forskellige mennesker, og man er jo ikke forpligtet ud over sine evner.”

Bjørn har været til juleafslutning i Ballerup Bridge Club to gange, hvor han har spillet mod selv de stærkeste og mest garvede spillere. Det gik fint. ”Det er det dejlige ved det, man gør det så godt man kan – så kan man ikke forlange mere.”

Og fremtidsplanerne? Bjørn melder sig til Ballerup Bridge Clubs kursus for fortsættere, som begynder til september!

Ballerup Bridge Club vil meget gerne udbrede kendskabet til bridge, som er meget mere end et spil kort – samvær med andre, god træning af hjernen og en dag om ugen i klubben.

Ballerup Bridge Club afholder ”Bridgens Dag” søndag den 28. august kl. 14-17 på Tapeten, et åbent hus arrangement for alle interesserede.

Dertil kommer et begynderhold og et fortsætterhold. Begge hold begynder til september. Se mere på http://www.ballerupbridge.dk/